woensdag 25 augustus 2010

God is almachtig MAAR....

Even korte toelichting...

Is God almachtig of ALMACHTIG? God is in "ALLES" in staat, Hij Heerst over al wat leeft, bij Hem is ALLES mogelijk, God kan... MAAR!!!!

Ik hoor het regelmatig! God is almachtig en kan van alles maaaaar... God heeft de mens nodig want anders kan Hij NIKS doen!

Eigenlijk moet er dan niet gezegd worden 'God is almachtig' maar 'God is machtig'
Hij kan blijkbaar toch niet alles want hij heeft blijkbaar niet alles in de hand. Blijkbaar maakt God regelmatig fouten waardoor wij als mens moeten inspringen om hem te helpen!

GEEN MENS weet hoe Hij ZIJN beslissingen neemt. Het is onmogelijk ZIJN WEGEN na te gaan. WIE kan vertellen wat er IN DE GEDACHTEN van de Here omgaat?
WIE zou HEM OOIT raad kunnen geven?
WIE heeft Hem ooit iets gegeven waarvoor Hij iets terug moet geven?
Want ALLES komt van God, ALLES bestaat DOOR GOD en ALLES EINDIGT in God. Voor HEM is ALLE eer, voor altijd en eeuwig. Amen.

Rom 11:32-36

Maar wat is ons doel als mens? God heeft alles gemaakt met een doel. Hij weet waar hij naar toe wilt. Zelfs met de Godenlozen heeft hij doel! Spreuken 16:4

Maar hebben wij geen belangrijke rol in Gods plan? Jazeker wel!

Wat wij als mensen moeten doen is; God Aanbidden, Hem dienen, Hem danken in alles wat we doen, Hem alle Eer geven want door zijn genade mogen wij weten wie hij is!!!

1 opmerking:

Anoniem zei

De Almacht van God.
Je beschrijft het heel goed geachte blogger. God heeft op bepaalde tijden aan sommigen toegestaan een bepaalde hoeveelheid gezag en controle om die uit te oefenen, maar niemand kan Zijn Almacht ondermijnen. Zijn kracht en handelen wordt aangetoond tegenover Satan. In het boek Job wordt de demarcatie lijn duidelijk aan Satan gegeven. Dus in Job 1:12 werd het hem toegestaan om Job aan te raken, maar niet zijn leven te nemen. Dit is een klare demonstratie van de Godheid van God.

Groet,
MD