maandag 26 juli 2010

Christelijke IDOLS!

Waar gebeurd verhaal:
"Een tijd geleden was er een man die erg ziek was en voorlopig thuis moest uitrusten vanwege zijn gezondheid. Hij kon weinig tot niks doen. Zijn vrouw ging elke dag samen met hem bidden en dankte God dat hij erg gauw genezen zal worden. (Niet omdat hij het verdiende maar door de genade van God.) Een dag later belde een vriend van de man zijn vrouw op en vertelde hem dat hij een bekende prediker had gebeld om voor hem te bidden. Want die prediker sprak overal in de wereld. Dus als die prediker ging bidden voor haar man dan zal hij zeker beter worden. Toen de herstellende man dit hoorde vond hij het fijn dat eraan hem werd gedacht maar tegelijk wist hij niet wat hij hiermee moest. Hij snapte niet waarom zijn vriend een bekende prediker had gebeld. Hij vroeg zich namelijk af; Kan God alleen maar door dit soort mensen genezen?"


Vele mensen stellen hun vertrouwen op andere mensen. Zij kijken ENORM op naar mensen die goed kunnen spreken, 100.000 mensen tot geloof hebben gebracht, verschillende gemeentes hebben gesticht, mensen genezen of misschien wel goede workshops of cursussen geven over bidden of aanbidding etc.

Het opkijken veranderd in het volgende; Men gelooft dat een persoon HEEL erg heilig is of veel dichterbij God is dan dat zij zelf zijn. FOUT!

Zo zegt de HERE: De wijze roeme niet op zijn wijsheid, en de sterke roeme niet op zijn kracht, de rijke roeme niet op zijn rijkdom, maar wie roemen wil, roeme HIERIN, dat hij verstand heeft en MIJ kent, dat IK de HERE ben, die goedertierenheid, RECHT en GERECHTIGHEID op aarde doe; want daarin heb IK BEHAGEN, luidt het woord des HEREN. Jeremia 9:23, 24

Men roemen (eer geven) om wat ze hebben gedaan is…? Een compliment geven aan iemand is ANDERS dan geloven dat je alléén door een bepaald persoon genezen kan worden, dat er alleen een volledige aanbidding komt als je favoriete artiest op het podium staat of naar een conferentie moet gaan om een beeld of troost God te ontvangen...

Als er iemand is die zegt dat je naar een bepaalde conferentie moet gaan, een bepaalde cursus moet volgen of sterker nog naar een bepaald persoon moet gaan om iets van God te ontvangen is FOUT bezig. Die gelooft in een mens en niet in werken van God.

Laten we daarom God alle eer geven en onthouden dat wij als mens zandkorrels zijn in de ogen van God die hij vormt in de vorm die HIJ wilt! AMEN!

Maar uit HEM is het, dat gij in Christus Jezus zijt, die ons van God is geworden: wijsheid, rechtvaardigheid, heiliging en verlossing, opdat het zij, gelijk geschreven staat:
WIE ROEMT, ROEME IN DE HERE
1 Korintiërs 1:26 t/m 31


Natuurlijk mag je iemand een compliment geven omdat hij of zij iets goeds hebben gepresteerd. Zoals bijvoorbeeld het behalen van je diploma of salarisverhoging. Maar heb je dat helemaal zelf gedaan.............? Als je antwoord JA is heb je God alleen nodig als je het 'echt' niet zelf meer kan. TOTALE ONZIN!!! Je hebt God altijd nodig! En God is ALTIJD bij een ieder! Alles en iedereen is van God en alles komt van God! Want niks kunnen we uit onszelf. Alles is uit genade gegeven en wij kunnen in genade ontvangen!

Want alles komt van God, alles bestaat door God en alles eindigt in God. Voor Hem is alle eer, voor altijd en eeuwig. Amen.
Rom 11:36

1 opmerking:

Anoniem zei

Het geeft een geweldige rust als je weet dat HIJ alles is zijn handen heeft.
Daarom ROEMEN wij en DANKEN wij In HEM.

Zijn Kracht en Glorie is Indrukwekkend
De hemelen vertellen Gods eer, en het uitspansel verkondigt het werk zijner handen;
de dag doet sprake toestromen aan de dag, en de nacht predikt kennis aan de nacht.
Psalm 19:2,3

Ik, die van den beginne de afloop verkondig en vanouds wat nog niet geschied is;
die zeg: Mijn raadsbesluit zal volbracht worden en Ik zal al mijn welbehagen doen;
En met deze gedachte in je achterhoofd is het heerlijk openen van de dag.
Jes 46:10