vrijdag 16 juli 2010

God een handje helpen!

"Wij moeten opstaan en strijden tegen de duivel, wij moeten bidden anders wordt er niemand gered, als wij niet ingrijpen komt het niet goed met Nederland, God heeft ons nodig anders kan Hij niks doen..."

Dit soort uitspraken hoor ik wekelijks in gemeentes of in persoonlijke gesprekken. Voor sommige is dit de waarheid en staan zij volkomen achter de uitspraken. God verteld in Zijn Woord heel wat anders. Helaas worden deze bovenstaande uitspraken overgenomen en overgenomen en doorverteld en weer doorverteld zonder enig onderzoek in Het Woord van God.

God is hier toch echt heel duidelijk over: "er is geen ander... die het heil bewerk en het onheil schep; Ik de HERE doe dit alles". Jesaja 45:7

Maar hij antwoordde: "Dat is dom gepraat. Verwachten wij alleen maar goede dingen uit de hand van God en nooit tegenslag of moeilijke dingen?" Ondanks al deze tegenslagen kwam geen verkeerd woord over Jobs lippen.
Job 2:10

God laat ook vervelende dingen gebeuren.(In onze ogen lijkt het vervelend) Maar Hij geeft er zelfs toestemming voor aan satan:
Zijn eigen huid is hem het meeste waard, vond satan. Een mens zal alles doen om zijn leven te redden. Laat hem maar eens goed ziek worden, dan vervloekt hij U midden in Uw gezicht!
Doe met hem wat u wilt, antwoordde de HERE, "maar laat hem in leven.

Job 2:5,6

"Het is Satan(Duivel) z'n schuld dat ik in deze situatie ben gekomen" Wij als gelovigen mogen weten dat God een plan heeft met ons. Dus alles wat er in ons leven gebeurd, mogen wij weten dat dit onder leiding is van God. Alles staat al vast. Ook al vinden wij dit zelf niet leuk. Hij bepaald dat! Rom 9: 10-13

Want God heeft alle mensen aan de ongehoorzaamheid overgegeven om hun allemaal genadig te kunnen zijn.
Wat is God groot! Zijn rijkdom, wijsheid en kennis zijn onmeetbaar. Geen mens weet hoe Hij Zijn beslissingen neemt. Het is onmogelijk Zijn wegen na te gaan. Wie kan vertellen wat er in de gedachten van de Here omgaat?
Wie zou Hem ooit raad kunnen geven?
Wie heeft Hem ooit iets gegeven waarvoor Hij iets terug moet geven?
Want alles komt van God, alles bestaat door God en alles eindigt in God. Voor Hem is alle eer, voor altijd en eeuwig. Amen.

Rom 11:32-36

We mogen weten dat God een plan heeft met een ieder van ons. Hij legt rotsblokken op je pad niet om jou te hinderen of verdrietig te maken maar om jou sterker te maken of om ervoor te zorgen dat jouw eigen geloof groeit! Op deze manier kan Hij Zijn liefde en Genade aan jou tonen!

2 opmerkingen:

Anoniem zei

Geachte Blogger,

Ik werd geattendeerd door een goede kennis op deze blog. Was zeer verrast met de opmerkingen in u blog.
Het zijn intersante blog thema’s. Maar het geeft mij te kennen zoals ik het lees dat wij als mensen nutteloos door het leven gaan.
En dit stuit mij nou tegen de borst en vooral het feit dat God alles doet, ziet en uitwerkt. De vraag is dan waarom schiep hij de mens? Als hij toch alles al voorziet en handeld met voorkennis.
Graag u mening hierover. Moet wel bekennen dat na 10 jaar diaken te zijn geweest dat deze blogs een intersante wending heeft gegeven in mijn geloofs leven.

Mvgr
TvD

Nathan zei

Beste TvD,

Allereerst bedankt voor u reactie. Waarom schiep God de mens???
Een vraag die ik niet in twee of drie zinnen kan beantwoorden. Daarom zal ik spoedig hier een stukje over bloggen.